windy walk

en gammal outfit
Jag vaknade upp och såg att klockan var kvart i ett. Shit. Brukar aldrig vakna så sent även om jag går och lägger mig sent. "Pojken i randig pyjamas" förgyllde min natt och det slutade med att jag släckte lampan klockan halv tre. Idag har jag gått på stranden tillsammans med pappa. Det var längesedan bara jag och han umgicks. Efter promenaden fikade vi på ett jättemysigt ställe med vitt trägolv. Ikväll ska jag nog ut och springa om jag orkar. Om inte det ska jag powerwalka.

What the fuck happened?!

Varför läser ni inte min blogg längre?! Seriöst. Vad vill ni att jag ska göra? Vad vill ni ser mer av?! Seeeees

you're so fucking obnoxious. i hate you. i really, really reaaaally hate you.

yes i Fucking do

gamla bilder blir nya sen bara "wow"

Ikväll sprang jag en mil, tror jag. Om inte mer. Sjukt skönt! När jag kom hem duschade jag. Sedan tittade jag på Skins och ja. Kan utan tvekan säga att jag gillar Sid mest. Han är sjukt söt, åhhh. Jag gillar Cassie också.
Nu lyssnar jag på Sigur Ros och upptäcker gamla bilder på datorn. Ska läsa lite snart. Imorgon ska jag städa huset. Får pengar. Behövs.

14:19

Snart ska jag gå till biblioteket och hämta en bok som jag reserverat. Boken heter "Flipped" och finns i film också. Den är helt underbar. Hoppas boken är lika bra om inte ännu bättre. Senare idag ska jag träna. Har fortfarande träningsvärk sen i måndags. Jag tränade igår också, och då borde väl ändå träningsvärken gå ned lite? Men nej. Får hoppas att den försvinner efter träningen idag.
Imorgon ska jag kanske till Köpenhamn med Julia och Rebecka.
Nu ska jag läsa lite.
Hejdå!

jeudi





Två bilder från sommaren.


Just nu sitter jag här med Julia. Vi gick på stan igår tillsammans med Alexander. Sedan gick han hem. Jag och Julia skulle egentligen baka men vi gjorde bananer med choklad i ugnen istället, till det hade vi vaniljglass, SJUKT GOTT. Vi tittade på Pearl Harbor men Julia somnade, så vi gick och lade oss istället.

Snipp snapp slut nu var sagan slut


Ester

”Sänk!” skrek mamma från nedanvåningen.
Jag höjde.
”Men sääänk då!”
Volymen var nu på max. Mitt hjärta dunkade i takt med trumslagen och basen vibrerade genom hela min kropp. Jag sträckte ut mina armar och snurrade runt. Blev alldeles yr. Precis som tonårslivet. För det är ju det. Så jävla crazy. Sängen tog emot mig i fallet.

Mitt namn är Ester. Jag bor i en gammal lägenhet med högt tak och rött trägolv tillsammans med min rödhåriga mamma i London. Mamma kan vara ganska nojig ibland. Hon brukar bli irriterad för småsaker. Som nu till exempel, när jag spelar hög musik och förstärker min roll som tonåring. Tycker den är fin. Tonåren. Den blir extrafin med en kärlekskompis. För det är precis det han är, en KK. Vi har känt varandra i tre år snart. Jag och Anthony, Anthony och jag, fast inte med något hjärta mellan namnen. 

Jag och mamma har gjort om vår nedanvåning till ett kafé med personliga prylar lite över allt. Det hänger inramade klädesplagg från 70-talet på väggarna som mamma och hennes kompisar använde. Allt från korta lädershorts till blommiga klänningar. Ibland anar jag en glimt av nostalgi i mammas ögon då hon blickar ut över de färgrika kaféväggarna. ”Carpe diem”, brukar jag tänka då. Varje dag ska bli ett minne som klistrar sig fast på näthinnan.

Skolan intresserar mig inte mycket. Känns mest som slöseri med tid. Det är verkligen inget som jag vill ha på min näthinna. Mitt liv ska vara smutsiga tygskor som trampat på okända marker, spontana tatueringar, läppar som smakar hallon, gamla filmer, fingrar mellan rufsiga lockar, adrenalinkickar, solbrända ben, glädjeskrik, resväskor med klistermärken, nakna ryggar, nakenbad och bisarra fester. Kort sammanfattning: allt annat än vad skolan har att erbjuda.

Sommarens skratt har börjat eka i mina öron och jag känner mig mer levande än någonsin. Ibland önskar jag att mina ögon kunde fotografera och filma, och därefter spara det fina som vittnats i mitt huvud, så att det kan spelas upp på begäran. Just nu önskar jag mig solvärmda ryggkotor. Anthonys ryggkotor. 

Det var förra sommaren som vi låg i min säng efter att ha älskat på det röda kafégolvet. Sommarlovsstålarna trängde sig igenom de bruna persiennerna och nådde hans fjäderbleka rygg. Jag hade inte sovit en blund sen vi slutade. Mitt pekfinger dansade längs med hans rygg, nuddade vid varenda ryggkota som var alldeles varm. Jag rös trots att jag badade i en solfläck.

Sweet Baby J har de finaste händerna i världen. Han är alltid först med att ha det speciella neonfärgade nagellacket och de coolaste ringarna. Sweet Baby J heter egentligen inte Sweet Baby J, utan Jeremy. Han avskyr det namnet. Det är inte tillräckligt divigt. Ett typiskt tecken på att Jeremy inte bryr sig om vad andra tycker om honom. Jag menar, vilken nittonårig kille väljer att kalla sig själv för Sweet Baby J? Han är en sann vän som för alltid kommer att existera hos mig. När tårarna rinner längs med mina kinder smakar han på dem och säger att jag borde spara dem för mig själv och inte slösa på dem i onödan. Då skrattar jag och frågar om man kan vara kär i kärleken.
”Ja” svar han då. ”Ja, det kan man verkligen.” 
Hans färgsprakande fingrar nuddar vid min kind och tar emot nya tårar som trängs med varandra. 

TEENAGE YEARS
=
BEST & WORST TIMES OF OUR LIVES

Voulez-vous danser avec moi? Would you like to dance with me?

Foto: Julia

oh bama!



Barack Obama är nog världens största bedrift. Förbannat cool snubbe.

Igår tränade jag med min syster. Känslan efteråt var magisk. Älskar stunden precis efter träningen då man tar av sig löparskorna och tänker "fan vad grym jag är".

Jag tränade även idag. Tyckte dock inte att det gick så bra, men men... Det får gå bättre nästa gång! Jag har iallafall träningsvärk.

Imorgon ska jag vakna tidigt för att sedan ta tåget till Malmö och möta Bambi (Haha, Julia!). Får se vad som hittas på. En sak som står på listan är att lämna in min engångskamera. Har inte gjort det än. Fy.

flammande kärlek

Kärlek. Ett svårdefinierat ord med underskattad svårighetsgrad.

Jag finner kärleken väldigt fin. Särskilt när jag tänker på de fina delarna av kärleken. Då kärlek stavas KÄRlek och inte kärLEK. KÄRlek för mig är dubbelänglar i snön, obäddade sängar, rosiga kinder och rufsigt hår. När man inte kan sluta kolla på varandra och den där magnetiska dragningskraften som för en framåt mot den man tycker om.
  kärLEK då? Vad är det? Det är när den ena i paret är alldeles jättekär, så kär att den blundar för vad den andra gör, även om det är fel. Även om den som gör fel är otrogen och bara kan tyda ordet "lek". Bokstäverna blir stora i självaste ordet "kärlek" med tanke på att det är det som formar relationen mellan paret. För inte kan den ena känna sig lycklig medan den andra leker med ens känslor.

kärLEK (ur den olyckliges perspektiv)
Sömnlösa nätter, blöta kuddfodral, kronisk hjärtkramp, oärliga leenden, "det är okej", klump i magen och ett evigt åskmoln som vilar över ens själ.

kärLEK (ur den "lyckliges" perspektiv)
Ånger för stunden, reserv, bli älskad av många samtidigt, komma hem sent, djupa suckar, "äsch" och osäkerhet.
Den lycklige är egentligen inte så lycklig. Han, för det är väl oftast en han vi tänker på? I filmer och böcker är det till mesta dels killar som är otrogna. I alla fall, han känne sig fylld av skuld och vet om att han gör är fel. Han vet om att bakom ett "det är okej" gömmer sig ett bristande hjärta. Det är då de djupa suckarna uppenbarar sig och osäkerheten dansar förbi.

Kärlek behöver inte alltid vara en fin känsla. Kärlek kan också vara hat mellan två personer som älskar varandra till den punkten att de vill strypa varandra till sista andetaget. Det tycker jag är fint. Det är fint att ettord kan innefatta så många känslor, namn, ansikten och färger.
Kärlek är riskfyllt och kan ta många liv. Suicidal kärlek. Jag associerar det till Romeo och Julia, då Julia tar livet av sig för att slippa gifta sig med personen hon inte älskar. Romeo var den som hon ville dela sitt liv med. Här är kärleken lite smått galen. Julia tar livet av sig trots att hon älskar en person så djupt, som älskar henne tillbaka. Men hon vill offra sitt liv ändå. Hon orkar inte stå mellan två hjärtan när hon redan vet vilket hon tillhör.
  Ur denna galna känsla kan impluser växa fram. Impulserna kan både vara bra och dåliga. Ur olycklig kärlek kan självmordsimpulser växa fram, medan lycklig kärlek kan medföra impulsstyrda resor till främmande platser.
Även om det är så fyllt av risker så är det något utav det vackraste jag vet. Det behöver inte betyda "pojkvän-flickvän-kärlek", det kan vara så himla mycket mer. Kärlek kan vara två kompisar som sitter i ett träd och blickar ut över den oranga horisonten. Kärlek kan vara fotbollsträningar som utövas fem gånger i veckan. Kärlek kan vara gulnade polaroidbilder från din mammas tonår.

Jag är säker på att alla upplevt den där kittliga känslan i bröstet någon gång. Det är en känsla som inte riktigt går att beskriva med ord. Föreställ dig att du bär på en klump i magen och klumpen plötsligt lossnar och du känner dig friare är någonsin. Lägg sedan till känslorna du får av att tänka på allt du gillar. Precis så känns det. Eller nästan.
  Som sagt kan mycket smärta orsakas också. Men frågan är om alla de underbara vibrationer du fått inom dig är värda den risken. Tänk om du känt sig som den lyckligaste individen på jorden under flera år och plötsligt besvaras inte dina vibrationer. Känslan är inte ömsesidig längre. Ett svart hål öppnas inom dig och regnbågarna, de söta smakerna och fjärilarna lämnar dig. Och där står du. Tom och livlös. Allt det vackra som har byggts upp inom dig med hjälp av den älskade släpptes ut på mindre än en minut. Du kommer förbli tom och livlös under en ganska lång period, men var inte orolig, det går över efter ett tag. När du lämnat det bakom dig kommer du se tillbaka och tänka: "Åh, så fint det var" eller "Den känslan kommer jag leva på länge". Det man inte dör av gör en starkare. Du har haft turen att erfara den fina känslan. Du har också känt på hur det är att bli sårad.
  Föreställ dig en våg. En sådan där antik våg med två delar. På den ena sidan ligger all smärta och på den andra sidan ligger alla kärlekskänslor som du upplevt. Vilket väger mest tror du? Jag tror på det sistnämnda. Det är det du kommer bära med dig. Det är det du vill bära med dig.
Vi, människor, funkar på det viset. Det som känns bäst prioriteras. Att tänka tillbaka på saker som fick oss att brista är inget som önskar fastna på hjärnan. Ibland förföljer det oss. I den situationen vaknar den abstrakta skölden till liv. Skölden som är gjort av unikt material som bara du har. Material som bygger på oförglömliga och underbara minnen. Denna sköld pressar bort den ihärdiga sorgen som vill sätta prägel på vår tillvaro. Det goda slukar det onda. I samma stund sköljs tacksamhetens våg över oss.

21:e


Jag har varit relativt passiv. Det beror på inpirationssvackor, tidsbrist och lov.
Idag ska jag träna med min syster. Vi ska köra bodypump i en timme + zumba i en timme. Fett pepp. Imorgon ska jag umgås med Nicole sen måste jag ta mig an kemin som jag totalstruntat i. Dumt. På kvällen ska jag gå på bio med Julia.

tagga utgång


skoltrött

Hej!
Jag sitter i mitt mörka rum och lyssnar på den ihärdiga vinden utanför. Fett deprimerande. Känner att omgivningen till mesta dels är grå och jag vill ha lov så himla gärna. Idag fick jag tillbaka mitt franskaprov och det gick jättebra förutom några störiga slarvfel. Imorgon har jag matteprov. På torsdag ska jag gå modell på Borgar Vintage Fashionshow. Ska bli sjukt kul faktiskt. På fredag ska jag åka in till stan och ta ut mina engångskamera bilder. Sedan skall jag träffa Mathilda och hennes kompisar. Och innan det ska jag träffa Julia för att låna lite kläder, om jag inte gör det redan på torsdag.
Klockan fem hade jag tänkt gå ut och springa. När jag kommer hem måste jag dra vidare till gitarren. Har inte övat en enda gång på gitarrläxan. Hatar gitarr. Pallar inte.
Måste sätta igång med gitarrläxan.

comme le soleil tu fais mon jour


OH YEAH

HEJ!
Min blogg har blivit så jävla tråkig. Imorgon kommer Julia till mig. Vi ska låna kläder av varandra. Sen ska hon sova här och sen ska hon på fest där det kommer bli lite kinky-linky, sen ska jag och Ellie ha skräckfilmsmaraton. På söndag ska jag spela match.
HEJDÅ!

vilken modell ska jag beställa? behöver glasögon


grym

Coeur De Pirate - Comme Des Enfants

(Le Matos Andy Carmichael Remix)


låt

http://www.youtube.com/watch?v=zol2MJf6XNE

låt

http://www.youtube.com/watch?v=zol2MJf6XNE

2+6+5+1+2


sjukt random men så jävla kul!

kavaj: mammas
shorts:loppis
skor:h&m


En sjukt gammal outfit som jag gillar



Idag besökte jag Borgarskolan. Ska göra det imorgon också fast då ska jag skugga en elev. Men shit asså, kan redan nu säga att jag får riktigt bra vibbar av skolan. Och klart som fan att man vill gå där när en tjej kommer fram till en och säger att hon läser ens blogg! Så jävla kul!!! Tjejen hette Ida och hade sjukt fina tänder (sjukt skum anmärkning men wtf) Btw, hej om du läser detta!
Nu ska jag fortsätta dricka blåbärssmoothie

fetaste misstaget 2010

seriöst, hur fan kunde jag klippa av mitt hår? det var fan inte ens slitet, fanfanfanfnafnafnafn

RSS 2.0